Reclamebord van konijnenhuiden in Nieuw-Zeeland

MarcusViridis

Een pizzarestaurant in Nieuw-Zeeland heeft een vrij eigenzinnig menu voor Pasen samengesteld. De pizzabakkers uit Otago bieden namelijk konijnenpizza aan. Gemaakt van… konijnen. Om dit aan te prijzen is er een billboard geplaatst, waarvoor 550 konijnen het haasje zijn geweest. Het reclamebord is namelijk in zijn geheel behangen met de huiden van de dieren.

Op veel internetfora wordt er schande over gesproken. "Dit is wansmakelijk," meldt een verontwaardigde Kiwi. De vereniging van vegetariërs heeft de actie van Hell Pizza aangegrepen om zieltjes te winnen en hoopt dan ook dat de reclame meer mensen van het eten van vlees zal afhouden.

Konijnen zijn een ware plaag in Nieuw-Zeeland. De doerakken vernielen de plaatselijke fora en fauna. Elk Pasen heeft men in Otago zoiets van: 'Minder! Minder!" en gaat men op konijnenjacht. Er is zelfs een wedstrijd aan verbonden: 300 jagers worden in twaalf teams opgedeeld. Wie na 24 uur de meeste familieleden van Broer Konijn naar de gene zijde heeft geholpen is de winnaar. Vorig jaar zijn er tijdens de Alexandra Lions Easter Bunny Hunt meer dan 18.000 konijnen afgeschoten. Hierbij viel een gewonde.