Golfer Bubba Watson wint tweede Masters-titel

Frank (franklop)

Golfer Bubba Watson heeft voor de tweede keer in zijn loopbaan de Masters gewonnen. De 35-jarige uit Florida, die in 2012 voor het eerst het groene jasje aan mocht trekken, liep een slotronde van drie slagen onder par. Dat bracht hem op -8. Zijn naaste belagers Jonas Blixt en Jordan Spieth hadden drie slagen meer nodig en eindigden als gedeeld tweede. Miguel Angel Jimenez eindigde op -4 en werd daarmee vierde.

Spieth kon de jongste winnaar ooit worden en daar leek het aan het begin van de slotronde ook naar. Met vier birdies en één bogey op de eerste zeven holes kwam hij op -9 terwijl Watson op -6 stond. Op de achtste hole zette het verval bij Spieth in. Hij sloeg een bogey terwijl Watson een birdie maakte en plots was het verschil nog één slag in het voordeel van de 20-jarige Amerikaan.

Op de negende hole ging het verder mis voor Spieth. Weer leverde hij een slag in terwijl Watson er één won en de winnaar van twee jaar geleden veroverde de leiding. Daarna sloeg Watson, wiens aanvallende en vrijwel foutloze spel veel indruk maakte, nog een birdie op de dertiende hole. Blixt, net als Spieth een debutant op Augusta, veroverde op die hole ook een slag en kwam daar naast de jonge Amerikaan op -5.

Op de laatste holes konden Spieth en Blixt Watson niet meer bedreigen. Die kreeg daarom het groene jasje door Adam Scott, de winnaar van vorig jaar en dit jaar gedeeld veertiende, omgehangen. Vorig jaar kreeg Scott het kleinood uit handen van Watson die toen uittredend kampioen was.

Joost Luiten ging vroeg op de zondag al rond in 67 slagen, vijf onder par. De Bleiswijker revancheerde zich daarmee voor zijn slechte derde ronde en eindigde op de gedeelde 26e positie. Luiten was al de eerste Nederlander ooit die de cut haalde op Augusta en dus in het weekeinde mocht meedoen.