De Boer: "Ben er niet zo huilerig over"

heywoodu

Frank de Boer vindt het niet heel erg dat Ajax zondag geen kampioensfeest kan vieren. De Amsterdammers klopten ADO Den Haag, maar nummer twee Feyenoord won bij PSV. Het verschil tussen Ajax en Feyenoord is daardoor zes punten, met twee duels te gaan.

In Amsterdam waren voor de tweede week op rij voorbereidingen getroffen voor een huldiging. De eerstvolgende kans om de schaal in ontvangst te kunnen nemen is over twee weken tegen Heracles Almelo.

"Ik ben er niet zo huilerig over, we hebben aan onze plicht voldaan. Hopelijk pakken we volgende week onze eerste prijs", zei De Boer tegen FOX Sports. Ajax won zondagmiddag in eigen huis van ADO Den Haag (3-2). De coach was niet continu op de hoogte van gebeurtenissen bij het duel tussen PSV en Feyenoord.

"Nee, in de rust hoorde ik pas dat het 1-0 voor Feyenoord stond en dat Joris Mathijsen had gescoord. Maar nogmaals: dit wisten wij van te voren. Feyenoord zou het PSV lastig maken en dat is ook gebeurd", aldus de trainer van Ajax, die gelukkig was met de overwinning op ADO. Vorige week kwamen de Amsterdammers niet langs nummer vier Vitesse.

"Een punt uit twee wedstrijden zou Ajax-onwaardig zijn geweest. Gelukkig is dat niet het geval en hebben we alle kaarten in eigen handen. Er zit nog druk op. Dan spelen wij de beste wedstrijden", besluit De Boer die Ajax gaat voorbereiden op de bekerfinale tegen PEC Zwolle (volgende week zondag).

Aanvoerder Christian Poulsen had tijdens de wedstrijd door dat het kampioensfeest niet door zou gaan. "We merkten al aan de sfeer in het stadion dat Feyenoord op voorsprong stond. Maar goed, we hebben nog een punt nodig. Heracles uit is niet makkelijk, maar we moeten zorgen dat we klus afmaken", aldus de Deense controleur.