Wouters: "Opluchting is inderdaad groot"

heywoodu

FC Utrecht hoeft niet meer te vrezen voor play-offs om lijfsbehoud in de Eredivisie. Jan Wouters was daarom opgetogen na de thuiszege op Heracles Almelo (2-1). Utrecht staat na 32 wedstrijden op de elfde plaats. Het gat met nummer zestien RKC Waalwijk is zeven punten. Goals van Jacob Mulenga en Juan Agudelo waren tegen Heracles voldoende voor drie punten. Bij Utrecht-coach Wouters viel een last van de schouders na de zege.

"De opluchting is inderdaad vrij groot", zei Wouters tegen FOX Sports. "We hoeven niet meer naar beneden te kijken. Dat is lekker. Iedereen ging ervoor met alles wat hij had. We schopten zelfs elkaar uit de wedstrijd", aldus de voormalig international.

Wouter doelt op de blessures van Adam Sarota en Johan Martensson. Laatstgenoemde viel in de tweede helft uit na een botsing met teamgenoot Tommy Oar. "We hebben er nu ook wel wat blessures bij, maar we zijn veilig. Dat is het belangrijkste."

"Het was een moeilijk jaar. De verwachtingen waren hoog. We hebben ook erg veel pech gehad met blessures. Het was daardoor het hele seizoen puzzelen, daarom zijn we ook flink in de problemen gekomen. Des te groter is de opluchting. We gaan nu nog twee wedstrijden strijden om wat plekjes te stijgen", zei Wouters.

De oud-speler van FC Utrecht, Ajax, Bayern München en PSV weet nog niet waar zijn toekomst ligt na dit seizoen. "Mijn toekomst? Ik drink zo een wijntje, dan stap ik in de auto en morgen zijn we weer hier", besluit de coach van de Domstedelingen.