Paumen: "Het werd nog even heel spannend"

Boris (borisz)

Maartje Paumen was zondagmiddag een troste aanvoerder. Vorig jaar werd de playoff-finale nog verloren van Amsterdam, maar dit jaar waren de Brabanders te sterk voor SCHC. De captain veroverde met haar ploeg de vijftiende landstitel voor Den Bosch.

"Toch wel gek dat we de titel winnen nadat we met 2-1 verloren", begon de blije aanvoerder. "Bij de 1-1 dacht ik dat het klaar was. Stichtse moest nog zeker twee keer scoren om nog kans te maken. We moesten het alleen slim uitspelen, onze ballen vasthouden. Maar Stichtse zette vol druk en probeerden nog doelpunten te maken. Het werd nog even heel spannend."

"De beker is weer terug, daar ben ik enorm blij mee. En vooral dat we dit jaar met het team zo’n grote stappen hebben gemaakt. We zijn als groep naar elkaar toegegroeid. De strijd is weer terug, we duiken weer voor elke bal en werken voor elkaar. Dat ontbrak het afgelopen jaar. We hebben de twee finalewedstrijden uiteindelijk gewonnen op onze werklust en natuurlijk onze ervaring met finales spelen."

Paumen schreef dit weekend ook nog een record op haar naam: ze is de meest scorende speelster in de play-offs van Hoofdklasse. Ze verbrak zaterdag het record van Mijntje Donners, dat op 28 doelpunten staat. "Ha, ik kreeg dat zaterdag te horen ja. Maar om eerlijk te zijn, was daar dit weekend totaal niet mee bezig. Natuurlijk is het mooi dat er weer iets op mijn lijstje bijkomt, maar de feestvreugde overheerst nu voornamelijk."