Ancelotti 'verrast' door Barcelona

heywoodu

Real Madrid-trainer Carlo Ancelotti kan niet begrijpen dat FC Barcelona de laatste tijd zo teleurstellend presteert. Barcelona liep doordeweeks aan tegen uitschakeling in de kwartfinales van de Champions League tegen Atlético Madrid. Alsof het nog niet erg genoeg was, blameerden de Catalanen zich dit weekend nogmaals door van het nietige Granada te verliezen (0-1).

"Ik ben verrast", geeft Ancelotti toe aan AFP. "Maar dat is normaal, want Barcelona heeft nou eenmaal veel meer kwaliteit in de selectie rondlopen dan Granada. De competitie is op dit moment erg onvoorspelbaar. Alle tegenstanders zijn moeilijk in te schatten."

"Ik denk dat men bij Barcelona nog steeds gelooft in het landskampioenschap", zegt de Italiaanse oefenmeester. "Het is niet de eerste keer dat ze een verrassende nederlaag lijden dit seizoen. Ze zullen er niet van in de war raken. Volgende week woensdag, in de bekerfinale, verwacht ik dat Barça weer op volle kracht is."

Real Madrid kon Barça voorbij gaan op de ranglijst door met 4-0 te winnen van Almería. Mocht Atlético Madrid dit weekend winnen van Getafe, dan nemen de Madrilenen een voorsprong van vier punten op Barcelona. Er staan na dit weekend nog vijf speelrondes op het programma in de Spaanse competitie.