Pellegrini: "Liever Agüero dan Suárez"

heywoodu

Manchester City-trainer Manuel Pellegrini is blij dat hij over Sergio Agüero kan beschikken in de topper tegen Liverpool. Bij Liverpool staat met Luis Suárez de huidige competitietopscorer in het veld. Agüero heeft bij City al bewezen over een neusje voor de goal te beschikken, maar door blessures vond hij dit seizoen 'slechts' vijftien keer het net. Pellegrini vindt dat de Argentijn nog steeds niet onderdoet voor zijn collega uit Uruguay.

De oefenmeester kreeg op een persconferentie de vraag gesteld of Agüero tot de beste drie spelers van de wereld hoort. "Ik blijf daarvan overtuigd", antwoordde hij. "Als je hem vergelijkt met Suárez, is dat dit seizoen moeilijk. Suárez heeft het hele seizoen gespeeld, heel veel gescoord en Sergio had door blessures een moeilijk seizoen."

"Ik vind Suárez een geweldige aanvaller; hij scoort niet alleen doelpunten, maar is ook heel belangrijk voor de mentaliteit van zijn ploeg. Als je mij zegt dat ik Suárez zou kunnen ruilen voor Sergio, dan is er echter geen twijfel: dan kies ik voor Sergio."

City kan door van Liverpool te winnen een voorschot nemen op de landstitel in de Premier League. Ook Liverpool maakt nog volop kans op het landskampioenschap. Terecht, vindt Pellegrini. "Kijk naar Chelsea. Het zou teleurstellend voor het voetbal, voor de fans en voor iedereen zijn als die club kampioen wordt. Ik vind dat attractief voetbal, met veel goals, beloond moet worden."

"Natuurlijk wil ik daarmee niet zeggen dat verdedigers niet belangrijk zijn. Het is erg belangrijk om het achterin dicht te houden. Voetbal is aanvallen en verdedigen, maar ik vind dat topclubs zich op het veld ook als topclubs moeten gedragen."