Luiten zakt ver terug op derde dag Masters

heywoodu

Joost Luiten heeft op de derde dag van de Masters in Augusta geen indruk kunnen maken. De Nederlandse golfer miste al op de eerste hole met zijn tweede slag de green en moest direct een bogey op zijn kaart noteren. Het bleek een voorbode voor meer onheil.

Luiten produceerde een ronde met zeven bogeys, twee birdies en tien parren (+5) en zakte met een totaal van 225 (+9) slagen naar de voorlopige 51ste en laatste plaats op de ranglijst.

Luiten moest ook bogeys op hole 3 en 4 toestaan en stond daardoor na vier holes al op +7. Daarna herpakte de 28-jarige Masters-debutant zich goed. Na zes parren op rij ging hij met hernieuwd vertrouwen op weg naar de roemruchte Amen Corner, zoals de hoek waar de holes 11, 12 en 13 liggen, ook wel wordt genoemd. Daar ging het mis voor Luiten.

Op hole 11 liet hij zijn approach naar de green te kort en na een matige chip was de derde bogey van de dag een feit. Vervolgens leverde de Bleiswijker op zowel hole 12 als 13 door drie putts een slag in en noteerde hij op de veertiende hole zelfs zijn vierde bogey op rij.

Door sterk af te sluiten met twee birdies en twee parren kon Luiten de pijn van de derde ronde nog iets verzachten, maar met een rondgang van 77 slagen lijken zijn kansen op een goede eindklassering verkeken. In de slotronde van zondag zal vooral eerherstel de inzet zijn van de nummer 45 van de wereld.