Bandidos langer in voorarrest

Redactie

Vier leden van de motorclub Bandidos blijven dertig dagen langer in voorarrest zitten. Dat heeft de rechtbank Limburg donderdag besloten. Zij worden verdacht van verboden wapenbezit.

De vier werden eind vorige maand opgepakt bij een afgesloten woning in het Limburgse Geleen die ogenschijnlijk ook als clubhonk voor de omstreden motorclub werd gebruikt. In de directe omgeving van het pand zijn meerdere wapens en munitie aangetroffen.

De rechtbank vindt dit zo verdacht, dat de vier voorlopig in de cel blijven. De verdachten hebben bij de politie geen verklaring willen afleggen over de vondsten. De officier van justitie heeft betoogd dat de leden zich zullen herbewapenen zodra zij weer op vrije voeten zijn. De rechtbank noemt dit een 'reële mogelijkheid' en besluit de vier daarom langer in de cel te laten.

De spanningen in de wereld van de motorclubs zijn de afgelopen tijd toegenomen nu de Bandidos, de aartsrivalen van de Hells Angels, ook twee afdelingen in Nederland hebben.

De bewoner van het huis in Geleen was Harrie Ramakers. Hij was vicepresident van de Hells Angels-afdeling Nomads uit Oirsbeek en is inmiddels overgelopen naar de Bandidos. Bij zijn woning in Nieuwstadt ontploften binnen korte tijd twee explosieven. Dit huis is toen gesloten waarna Ramakers neerstreek in Geleen.