Kleine teams kwaad over niet doorgaan budgetlimiet

Peterselieman

De kleinere teams in de Formule 1 zijn kwaad op de grotere broeders nu deze ervoor gezorgd hebben dat de budgetlimiet voorlopig niet ingevoerd zal worden. Het plan werd geopperd door FIA-president Jean Todt die hiervoor uiteindelijk te weinig steun ontving.

Sauber-teambaas Monisha Kaltenborn is niet blij. "Wij zijn een kleiner team ik begrijp dan ook niet waarom we deze weg bewandelen. Je hebt namelijk ook verantwoordelijkheid tegenover de andere deelnemers. De tijden dat er gezegd kon worden dat als je het geld niet had je niet in de Formule 1 thuishoorde zijn al lang vervlogen. Het kostenniveau dat we nu in de Formule 1 bereikt hebben is onbegrijpelijk. In de economisch zware tijden moeten we de sport op een verantwoordelijke manier gaan runnen."

Kaltenborn roept dan ook op om de politieke spelletjes om de budgetlimiet tegen te houden te stoppen. De FIA zou hierin een voortrekkersrol moeten gaan spelen. "Als teams dreigen de sport te gaan verlaten, dan moeten ze dat vooral gaan doen. Dan stoppen de politieke spelletjes en is er ruimte voor anderen om de sport te betreden."