Gündogan moet streep zetten door WK

heywoodu

Ilkay Gündogan is niet op tijd hersteld voor het WK. De Duits international komt volgens Borussia Dortmund-coach Jürgen Klopp dit seizoen niet meer in actie. Gündogan (23) speelde deze jaargang maar één competitieduel voor Borussia Dortmund.

Tijdens de openingsdag van het nieuwe seizoen kwam de Duitser met Turkse roots in actie tegen FC Augsburg. Na een klein uur spelen ging Gündogan naar de kant, waarna hij niet meer terugkeerde gedurende het seizoen.

Een slepende rugblessure houdt de achtvoudig international al meer dan een half jaar aan de kant. Gündogan had nog goede hoop om het slot van het seizoen mee te maken en naar het WK te gaan. Door de WK-droom kan hij nu een streep zetten, zei Dortmund-trainer Klopp donderdag tegen Duitse media.

"Het is nagenoeg zeker dat Gündogan dit seizoen niet meer gaat spelen. Een rentree zit er voorlopig niet in. Het gaat wel beter met zijn rug, maar het kost gewoon tijd. Dit is erg moeilijk voor Ilkay", aldus Klopp. Gündogan is sinds twee seizoenen een vaste waarde bij de huidige nummer twee van Duitsland.

Een ontstoken zenuw in het onderste deel van zijn rug betekent dat het teleurstellende seizoen voor de oud-speler van VfL Bochum en 1. FC Nürnberg over is. Gündogan kwam vorige zomer nog in actie op het jeugd-EK in Israël. Bondscoach Joachim Löw maakt volgende maand de Duitse WK-selectie bekend.