Krul kan rentree maken tegen Stoke City

heywoodu

Tim Krul staat voor zijn terugkeer bij Newcastle United. De doelman had de afgelopen weken last van een knieblessure, maar is weer wedstrijdfit. Krul (26) staat naar verwachting zaterdagmiddag weer onder de lat bij Newcastle United.

De nummer negen van de Premier League gaat op bezoek bij nummer tien Stoke City, bij wie Erik Pieters onder contract staat. Krul werd in de laatste wedstrijden vervangen door Robert Elliot.

Elliot beleefde geen gelukkige wedstrijden tegen Southampton en Manchester United. In beide competitieduels ging Newcastle United met 4-0 onderuit. De kans leek groot dat Elliot ook tegen Stoke City zou spelen, maar Krul is sneller hersteld dan aanvankelijk werd verwacht door de medische staf van Newcastle United.

De Hagenaar is bezig aan een sterk seizoen bij The Magpies. Krul hield deze jaargang negen keer de nul in de Premier League en werd voor de winterstop verkozen tot speler van de maand november. De vijfvoudig international had die prijs vooral te danken aan een wedstrijd tegen Tottenham Hotspur (0-1 zege), waarin hij veertien reddingen verrichtte.

Manager Alan Pardew wil nog niet bevestigen of Krul daadwerkelijk in actie komt in Britannia Stadium. "Tim heeft goed kunnen trainen. De mogelijkheid bestaat dat Krul zaterdag weer gaat spelen", aldus Pardew tegen Engelse media. Bij Newcastle komen mogelijk ook Luuk de Jong en Vurnon Anita in actie zaterdag.