Duits: "Ik denk dat N.E.C. er uitvliegt"

heywoodu

RKC Waalwijk hoopt in de resterende drie duels nacompetitie te ontlopen. Aanvoerder Sander Duits en Rémy Amieux zien N.E.C. Nijmegen of Roda JC degraderen. RKC heeft nog wedstrijden tegen PEC Zwolle (thuis), NAC Breda (uit) en sc Heerenveen (thuis) voor de boeg.

De Waalwijkers staan vier punten achter op NAC Breda, dat op de veilige vijftiende plaats staat. Duits is vol vertrouwen voor het slot van het seizoen. "We willen en gaan ons direct veilig spelen", zegt de middenvelder tegen Omroep Brabant.

"Die ambitie mogen we best uitspreken. We moeten er tegen PEC vol opklappen. Vanaf de eerste minuut scherp zijn. Ik hoop dat ze met de gedachten al in De Kuip zijn. Al moeten we vooral van onze eigen kracht uitgaan", aldus Duits, die weet dat PEC volgende week de bekerfinale tegen Ajax speelt.

Ploeggenoot Amieux beseft dat RKC alle zeilen moet bijzetten om definitief veilig te spelen. "We hebben zes, misschien zeven punten nodig om de nacompetitie te ontlopen. Iedereen is scherp en doordrongen van het belang van de komende wedstrijden", aldus de oud-speler van NEC.

"Van mij mag Roda degraderen", verklaart Amieux, die weet dat N.E.C. één punt voor staat op hekkensluiter Roda JC en twee punten achter staat op RKC. Duits: "Ons eerste doel blijft niet degraderen. Ik denk dat N.E.C. er uitvliegt, al zou het van mij ook Roda JC mogen zijn. Zolang RKC het maar niet is..."