Elia: "Ik kijk uit naar afscheid Boschker"

heywoodu

Eljero Elia is dinsdag 20 mei eenn van de spelers die meedoet in een afscheidsduel voor Sander Boschker. De aanvaller heeft er nu al zin in. Elia (27) speelde tussen 2007 en 2009 bij FC Twente samen met doelman Boschker.

Het clubicoon van de Tukkers neemt na dit seizoen afscheid van het profvoetbal. Boschker (43) heeft dan 25 dienstjaren erop zitten. Elia kan zich de eerste ontmoeting met de keeper herinneren. De Voorburger kwam over van ADO Den Haag.

"Ik kwam Sander voor het eerst tegen in de kleedkamer", zegt Elia op de clubsite van FC Twente. "Die ontmoeting verliep heel rustig, dat weet ik nog. Maar dan kom je er wel achter dat hij de baas is in de kleedkamer. Daarna leer je hem beter kennen, ook binnen het veld. Hij coacht veel van achteruit, daar is hij echt mee bezig."

"Nadat ik naar het buitenland ging, ben ik hem nog eens tegengekomen bij het Nederlands elftal", aldus 28-voudig international Elia. De aanvaller behoorde net als Boschker (enkelvoudig international) tot de selectie van Bert van Marwijk die vier jaar geleden in Zuid-Afrika de WK-finale verloor van Spanje. Elia kwam in actie, Boschker bleef tijdens het WK op de bank.

Elia is net als onder meer Theo Janssen, Orlando Engelaar, Arnold Bruggink en Paul Bosvelt één van de genodigden bij het afscheid van Boschker. "Ik kijk heel erg uit naar zijn afscheidswedstrijd. Ik wil graag weer in De Grolsch Veste zijn, het mooie gevoel opdoen. Met veel oud-teamgenoten komen we weer bij elkaar. Eens kijken of we weer kunnen lachen met zijn allen", besluit de aanvaller.