Alderweireld: "Hard, maar dit is topvoetbal"

heywoodu

Toby Alderweireld zat woensdagavond negentig minuten op de bank bij Atlético Madrid. De Belg maakt het successeizoen van de Madrilenen vooral van de kant mee. Atlético Madrid is bezig aan een uitstekend seizoen.

Los Rojiblancos plaatsten zich woensdag ten koste van Barcelona voor de halve finale van de Champions League. In de Primera Division gaan de ploeg van trainer Diego Simeone na 32 wedstrijden aan de leiding. Het verschil met achtervolger Barça is één punt.

Alderweireld (25) tekende vorig jaar zomer bij Atlético en kwam tot nu toe tot negen optredens in de Spaanse competitie. De Belg mocht drie keer meedoen in de Champions League. "Afgelopen weekend speelde ik nog tegen Villarreal. Ik krijg heel veel complimenten en daar moet ik het mee doen”, zei de ex-Ajacied tegen de NOS.

"Dat is hard, maar dat is topvoetbal. Mijn concurrenten doen het fantastisch. Natuurlijk wil ik meer spelen, maar uiteindelijk mag ik ook wel trots zijn dat ik in dit team mijn minuten mag maken", aldus Alderweireld. Op het hart van de defensie krijgen Diego Godín en Miranda vaak de voorkeur boven de 31-voudig international van België.

Ondanks zijn huidige bijrol heeft Alderweireld geen spijt van zijn overstap van Ajax naar Atlético Madrid. "Het is fantastisch om dit mee te maken", besluit de centrale verdediger. Alderweireld speelde tussen 2008 en augustus 2013 in Amsterdam. Dit seizoen speelde de Belg nog vier competitieduels voor Ajax voordat hij naar Madrid verhuisde.