Buurtonderzoek naar kattenvergiftiging Hoofddorp

Redactie

Inwoners van Hoofddorp kunnen de politie aan de deur krijgen met de vraag of ze meer weten van de vergiftiging van drie katten. De dierenpolitie heeft in de omgeving van de Burgemeester Pabstlaan een buurtonderzoek ingesteld nadat een vrouw haar poes en twee kittens maandagmiddag dood in haar achtertuin aantrof, meldt de politie.

"We gaan bij buren en buurtbewoners aanbellen om te vragen of ze toevallig iets hebben gezien of hebben gehoord dat hiermee te maken kan hebben. Misschien heeft iemand wel een vermoeden wie hier achter kan zitten", legt de woordvoerder uit.

De overleden katten zijn door de politie in beslag genomen en overgebracht naar een dierenarts en een forensisch patholoog. De politie vermoedt dat de katten zijn vergiftigd maar wil hier zekerheid over krijgen.

Na de melding van de vrouw ving de politie geruchten op dat in de buurt vaker dieren zijn vergiftigd. De politie vraagt daarom mensen met informatie hierover contact op te nemen.

De eigenaar van de katten schreef eerder op dichtbij.nl dat ze haar katten met schuim in de mond vond. Medewerkers van de dierenambulance gaven toen aan bijna zeker weten dat ze vergiftigd zijn. Wel benadrukte de dierenambulance tegenover de site dat niet vaststaat dat de katten met opzet zijn vergiftigd. Zo zou het ook kunnen dat de katten aan gras met onkruidverdelger hebben gelikt.