N.E.C.-aanvoerder maakt excuses voor kopstoot

heywoodu

N.E.C.-aanvoerder Ryan Koolwijk heeft spijt betuigd voor de kopstoot die hij zaterdag aan Paco van Moorsel van SC Cambuur gaf. "Ik betreur de rode kaart en ik ben me er bewust van dat ik hiermee mijn team en club dupeer, waarvoor mijn oprechte excuses", laat hij donderdag weten in een verklaring van de Gelderse club.

De ruzie tussen Koolwijk en Van Moorsel ontstond in de slotfase van het 1-1 gelijkspel in Nijmegen. Cambuur had de bal buiten getrapt voor een blessurebehandeling, maar Koolwijk weigerde die vervolgens terug te geven. "Ik had in eerste instantie de bal natuurlijk moeten teruggeven aan Cambuur. Maar de wil en wens om te winnen was bij het team en de supporters zo groot dat ik dat niet deed."

"De frustraties liepen op. Helaas heb ik me vervolgens laten provoceren", vervolgt de 28-jarige middenvelder, die maandag al een schorsing van drie duels accepteerde. Ook kreeg hij een boete van de Nijmegenaren.

Koolwijk, die een aflopend contract heeft, mist door de schorsing het competitieslot van de nummer zeventien van de Eredivisie. "Indien we nacompetitie moeten spelen, hoop ik er weer te staan."