[PL Darts] Voorbeschouwing week 10

Tom (Nappie-Oleon)

Deze week gaat de Premier league of Darts verder met acht spelers. Wes Newton en Simon Whitlock zijn er niet meer bij. Raymond van Barneveld komt vanavond twee keer in actie in de Motorpoint Arena van Sheffield. Hij opent de avond tegen Dave Chisnall.

Onderlinge ontmoetingen tussen Barney en Chizzy zijn vaak in evenwicht. Van de drie ontmoetingen voor de camera's was er één keer winst voor van Barneveld, één gelijkspel en één keer winst voor Chisnall. Bovendien draaide de eerste wedstrijd in de Premier League uit in een 6-6 gelijkspel. Het was voor Barney het eerste gelijkspel in een serie van vijf gelijke spelen achter elkaar. Draait deze ontmoeting ook uit op een puntendeling?

Een belangrijke wedstrijd is de nummer twee tegen de nummer drie van het klassement, Van Barneveld en Wright. Snakebite is de laatste weken enorm in de weer met zijn materiaal. Het lijkt hem niet uit te maken waar hij mee gooit want hij pakt telkens een nieuw setje darts. De geruchten gaan dat hij binnenkort zelfs met twee setjes het podium opgaat, één voor de scores en de andere voor de dubbels. De allereerste keer dat Barney en Snakebite tegen elkaar uitkwamen was het tijdens de Open België van 1997. Barney moest toen zijn eerste wereldtitel nog winnen en de Schot was nog niet zo flamboyant als tegenwoordig. 

Koploper Michael van Gerwen speelt momenteel niet zijn allerbeste spel, maar vorige week liet hij zien dat hij nog steeds geweldig kan versnellen. Na een 6-2 achterstand tegen Simon Whitlock pakte de Brabander vier legs op rij en haalde alsnog een punt: 6-6. Tegenstander Robert Thornton liet het publiek vorige week behoorlijk schrikken door mis te stappen op de oche en daarmee zijn enkel te blesseren. The Thorn zal de aankomende weken alle zeilen bij moeten zetten om nog in aanmerking te komen voor de play-offs, de Schot staat namelijk achtste.

Het is het duel tussen de meester en leerling, Taylor tegen Lewis. De stadsgenoten trainden jarenlang samen en de youngster kreeg adviezen van de meervoudigvoudig wereldkampioen. Beide spelers speelden al ruim 25 keer tegen elkaar tijdens een tv- toernooi, maar slechts vier keer kon Lewis een partij winnend afsluiten. De laatste ontmoeting vond plaats tijdens de Premier League. Adrian Lewis won toen met 7-3. Taylor kennende wil hij dus nog wel iets rechtzetten.

Week 10 - Sheffield    
Dave Chisnall (Eng) vs. Raymond van Barneveld (Ned)
Peter Wright (Sch) vs. Gary Anderson (Sch)
Michael van Gerwen (Ned) vs. Robert Thornton (Sch)
Phil Taylor (Eng) vs. Adrian Lewis (Eng)
Raymond van Barneveld vs. Peter Wright (Eng)

 

Alle wedstrijden van de Premier League Darts zijn vanavond te volgen via de live stream van RTL7darts.nl. Vanaf 23.40 uur is er een samenvatting op RTL7.