De Boer: "Misschien gaan we langer met Kolbeinn door"

Redactie

Frank de Boer maakt er geen geheim van dat hij meer had verwacht van Kolbeinn Sigthórsson. Toch ziet de succesvolle trainer progressie bij de IJslandse spits. Sinds zijn komst van AZ naar Ajax is Sigthórsson overwegend eerste keus geweest in de spitspositie, maar de 24-jarige aanvaller heeft geen onuitwisbare indruk achtergelaten.

Het is nog maar de vraag of hij ook na de zomer nog in Amsterdam onder contract staat. De Boer liet eerder al weten dat hij ontevreden is over de bijdrage die Sigthórsson levert, en onderschreef die mening met enkele reservebeurten voor de spits. Inmiddels is het signaal aangekomen, meent De Boer.

"Kolbeinn groeit langzaam naar het niveau wat wij voor ogen hebben", zo liet hij Voetbal International weten. "Je ziet hem sterker worden en vrijer in zijn bewegingen. Wie weet gaan we nog een paar jaar met hem door, dat zou zomaar kunnen. Na de competitie gaan we daar knopen over doorhakken."

Sigthórsson werd de voorbije maanden in verband gebracht met diverse clubs uit het buitenland. Met name in de Premier League zouden clubs geïnteresseerd zijn in de international. Zelf liet hij eerder weten wel wat te voelen voor een vertrek uit Nederland.