Robben: "Dit is puur genieten"

heywoodu

Arjen Robben was woensdagavond opnieuw goud waard voor Bayern München. De Oranje-international had een groot aandeel in de 3-1 zege op Manchester United. De bezoekers kwamen nog wel op voorsprong in de Allianz Arena, maar na de gelijkmaker van Mario Mandzukic drukte Robben zijn stempel op de wedstrijd. Eerst leverde hij een assist op Thomas Müller, om vervolgens zelf af te ronden.

Met name over het voorbereidende werk bij de treffer van Müller was Robben tevreden. "Vanochtend, na afloop van de laatste training, stonden we een beetje te dollen op het veld en heb ik voorzetten met mijn rechtervoet geoefend", reageerde hij tegenover Sky. "Blijkbaar heeft het geholpen, want het was een aardige voorzet."

Getuige de brede glimlach op zijn gezicht heeft Robben zich uitstekend vermaakt tijdes de wedstrijd. "Dit zijn de avonden waar je het allemaal voor doet. Voor deze wedstrijden geef je altijd alles op de trainingen. Avonden als deze zijn gewoon puur genieten."

"De eerste helft ging het redelijk goed. Ik kreeg veel ruimte op de flank. Het is bij ons altijd hetzelfde: we moeten de bal snel rond laten gaan en dan de één-tegen-één-situaties opzoeken", aldus Robben.