Courtois: "Eindelijk van Barça gewonnen"

heywoodu

Thibaut Courtois kan zich gaan opmaken voor de halve finale van de Champions League. Woensdagavond hield hij zijn doel schoon in de return tegen FC Barcelona. Vorige week was Courtois de grote man aan de zijde van Atlético Madrid en de Belgische doelman maakte ook woensdag een uitstekende indruk. Met enkele belangrijke reddingen hield hij zijn ploeg op de been.

Na afloop stond hij met een grote grijns op zijn gezicht de NOS te woord. "We kenden een geweldig goede start", blikte hij terug op de 1-0 overwinning. "We zetten meteen veel druk naar voren, en hebben daardoor veel kansen gecreëerd. Dan is het jammer dat je de lat raakt, maar we hebben goed stand gehouden."

Barcelona krabbelde na een zorgwekkende openingsfase voorzichtig op en was enkele malen gevaarlijk voor het doel van Courtois. Met name Neymar was dicht bij de gelijkmaker. Courtois plukte de bal echter voor zijn voeten weg. "Die ene redding was wel belangrijk. Gelukkig zat ik er nog net tussen."

Dat uitgerekend een overwinning op Barcelona een ticket naar de halve finale oplevert doet de Belgisch international deugd. "Eindelijk hebben we van Barcelona kunnen winnen. Dat is mooi, na al die gelijke spelen. We concentreren ons nu op de volgende stap."