Geen spandex voor Fantastic Four?

Peter Breuls

De nieuwe Fantastic Four-film, een reboot van de franchise en daarom met een volledig nieuwe cast en production design, gaat het wellicht doen zonder de typsche superhelden-outfits. Dat theoriseert MovieWeb op basis van een quote van één van de castleden.

Kate Mara, binnenkort te zien in Transcendence en bezig met een promotietour voor die film, werd tussen neus en lippen door gevraagd naar de nieuwe outfits van de vier gemuteerde wetenschappers. In de comics, en in de vorige twee films, droegen ze blauwe uniformen. Gevraagd naar haar outfit als Invisible Girl, verklaarde Mara niet te weten of er überhaupt wel een pak is: "Mensen hebben het er steeds over, maar ik weet niet of er wel een pak is. Ik weet het niet. Op dit moment heb ik nog geen enkel pak hoeven passen."

De film gaat naar verluidt later deze maand starten met de opnames. Naast te twijfelen of ze wel een leuk spandex pakje krijgt, wist de House of Cards-actrice ook niet zoveel over het verhaal te vertellen: "Ik weet er niet zoveel over, wat raar maar waar is. Alles wat ik weet is dat het een hele andere benadering krijgt dan wat men zou verwachten. Ik ben niet echt bekend met de stripboeken... ik heb er een paar gekocht toen ik de rol kreeg. Ik denk dat we een hele realistische versie van een superheldenfilm maken." Mara voegt eraan toe: "Ik weet er echt niet veel van, maar we beginnen over een paar weken."

De zorgen die MovieWeb in het artikel uit over de productie lijken gegrond: hoewel het interessant is om te verwachten dat de film geen herhaling van zetten wordt (de vorige films waren niet bepaald om over naar huis te schrijven), is het zorgwekkend dat zelfs bij minimaal één van de hoofdrolspelers blijkbaar nog geen scenario is aangeleverd, noch is zij ingelicht over productiedetails als het pak. Is Fox, de studio achter de film die ook verantwoordelijk is voor de X-Men-franchise, de film aan het haasten om in productie te krijgen? Daar komt nooit iets goeds van...

The Fantastic Four is gepland voor juni volgend jaar. De hoofdrollen worden, naast Mara, gespeeld door Michael B. Jordan, Miles Teller, Jamie Bell en Toby Kebbel, onder regie van Josh Trank.


Kate Mara