Haase geeft opnieuw zege weg

heywoodu

Robin Haase heeft, niet voor het eerst in zijn loopbaan, een op het oog relatief eenvoudige partij weggegeven. Na anderhalf uur spelen moest Haase de hand schudden met de Kazach Aleksandr Nedovyesov.

Nedovyesov, tot vorig jaar uitkomend voor Oekraïne, is al twee jaar bezig aan een langzame opmars op de wereldranglijst. Door vooral het spelen van Challengers staat hij inmiddels op de 77e plek. De overwinning op Haase was pas de eerste op ATP-niveau voor de 26-jarige Nedovyesov.

Aanvankelijk leek er weinig aan de hand voor Haase. In de eerste set kwam de Nederlander op een 5-2 voorsprong en mocht hij serveren voor de set. Hij werd echter gebroken en nadat hij ook een setpunt niet wist te benutten moest er een tiebreak aan te pas komen. Op 6-4 mocht hij twee keer serveren voor de set, maar wederom was het Nedovyesov die terugbrak en zelfs de set pakte.

In de tweede set werd Haase al in de eerste game gebroken, maar dat wist hij later ongedaan te maken. Bij 4-4 was het echter opnieuw raak en moest hij de service van zijn tegenstander terug zien te pakken. Dat lukte niet en hij verloor de laatste game met een love game. Haase beëindigde de wedstrijd met een punt dat door tennisfans simpelweg een Roowbin wordt genoemd: Een onnodige fout op de meest ongunstige momenten, in dit geval een matchpoint voor de tegenstander.