Atlete Simpson in beroep tegen schorsing

heywoodu

Atlete Sherone Simpson gaat in beroep tegen haar schorsing van achttien maanden. De topsprintster, in 2004 onderdeel van het gouden olympische team op de 4x100 meter, kreeg dinsdag te horen dat ze anderhalf jaar niet in actie mag komen. Doordat ze al een deel van de schorsing had uitgezeten zou dat betekenen dat ze tot en met 20 december van dit jaar niet deel mag nemen aan wedstrijden.

'We zijn het absoluut niet eens met de uitspraak. We vinden het geen eerlijk oordeel en we zullen dan ook onmiddelijk beroep aantekenen', aldus Paul Doyle, de agent van Simpson, tegenover de Jamaican Gleaner

Simpson zelf was niet aanwezig bij de uitspraak. 'Sherone is op dit moment niet in het land. Het vele reizen en haar trainingsprogramma maakten het moeilijk om hier aanwezig te zijn. Uiteindelijk was het ook nergens voor nodig, want na een paar minuten stonden we weer buiten', aldus Kwame Gordon, de advocaat van Simpson. 

Gordon zei wel blij te zijn dat de schorsing in is gegaan op het moment dat de positieve test werd afgenomen. Daardoor zit het grootste deel van de schorsing van Simpson er al op. Deelname aan de Commonwealth Games in juli is echter uitgesloten zolang de uitspraak blijft staan.

De advocaat wilde niet reageren op de vraag of voormalig wereldrecordhouder Asafa Powell dezelfde schorsing zou kunnen krijgen. 'Ik weet dat beide gevallen veel gelijkenissen vertonen, maar daarvoor zul je toch echt bij de disciplinaire commissie moeten zijn'. Donderdag krijgt Powell zijn straf te horen.