Twentse gepakt voor plunderen begraafplaatsen

Redactie

Een 59-jarige vrouw uit Hof van Twente wordt verantwoordelijk gehouden voor ongeveer negentig gevallen van vernieling en diefstal op begraafplaatsen. In haar woning zijn gestolen goederen aangetroffen. Wat haar bezielde is onduidelijk.

De vrouw werd vorige week aangehouden en is onder voorwaarden op vrije voeten gesteld. In afwachting van haar rechtszaak mag ze geen begraafplaatsen bezoeken en krijgt ze hulp.

De politie kreeg sinds eind vorig jaar meldingen van diefstal en vernieling op begraafplaatsen in Hof van Twente, Haaksbergen en het kerkdorp Beckum. Onderzoek leidde naar de 59-jarige vrouw, bij wie onder meer gieters, bloemhouders, plantenbakken en grafversieringen werden gevonden.

Overigens is niet gebleken dat de vrouw ook verantwoordelijk is voor de diefstal van bronzen beelden vanaf de begraafplaatsen. Van sommige spullen in haar woning is niet duidelijk wie de eigenaar is. De goederen zijn te zien op de politiewebsite en worden volgende week op het politiebureau in Goor getoond.