Mickelson: "Ik zal Woods missen tijdens de Masters"

heywoodu

Golfer Phil Mickelson zal zijn collega Tiger Woods gaan missen als de Masters, het eerste majortoernooi van het jaar, donderdag van start gaan. Lefty vindt het maar een raar idee dat de geblesseerde Woods niet aan de start kan staan, zo zegt hij tegenover ESPN

'Het is toch een vreemd gevoel dat hij er niet is? Hij is zo'n vast onderdeel van de sport en ik hoop echt dat hij er snel weer bij kan zijn. Het liefst zie ik hem op tijd terug voor de andere majors. Dat maakt het voor mij wel veel lastiger om te winnen natuurlijk, maar een overwinning betekent zoveel meer als je iemand als Woods weet te verslaan', aldus Mickelson.

De 43-jarige won zelf vijf majors in zijn carrière, waaronder drie keer de Masters. Alleen de US Open ontbreekt nog op zijn lijstje, doordat hij daar liefst zes keer tweede werd, een record. 

'Ik kan me nog herinneren dat ik in 1991 mijn eerste toernooi won, waarvoor ik $180.000 kreeg. Het volledige prijzengeld voor zo'n toernooi was destijds ongeveer een miljoen dollar. Ik weet nog dat ik met mijn manager aan het praten was en we ons afvroegen of het ooit zover zou komen dat de winnaar van een toernooi een miljoen dollar krijgt. Tegenwoordig spelen we elke week voor zo'n bedrag.'

Voor Mickelson is duidelijk waar die groei aan te danken is: 'We hebben dat allemaal aan Tiger te danken. Hij zorgde voor hogere kijkcijfers, voor meer interesse, meer sponsoren en dus meer prijzengeld. Ik denk dat weinig mensen daar zo veel van geprofiteerd hebben als ik en daar ben ik hem ongelooflijk dankbaar voor. We weten allemaal wat hij voor de sport gedaan heeft en daarom zullen we hem de komende dagen missen'.

Mickelson zelf kent een lastig jaar. Zo moest hij al een keer halverwege opgeven en verrekte hij tijdens de Valero Texas Open een spier in de derde ronde. Tijdens de Shell Houston Open stond hij er vorige week weer en in Augusta, waar de Masters plaatsvinden, heeft hij zonder pijn een volledige oefenronde kunnen spelen.