De Vrij en Janmaat mogen vertrekken

heywoodu

De toekomst van Stefan de Vrij en Daryl Janmaat lijkt niet bij Feyenoord te liggen. De Rotterdammers willen afwachten welke clubs zich komende zomer melden. De huidige contracten van De Vrij (22) en Janmaat (24) lopen volgend jaar zomer af.

Feyenoord heeft de onderhandelingen over nieuwe verbintenissen stopgezet. Technisch directeur Martin van Geel en de verdedigers zelf hebben besloten af te wachten of er komende zomer interesse komt vanuit het buitenland.

Feyenoord wil meewerken aan de verkoop van de Oranje-internationals. De Vrij (negen interlands) en Janmaat (dertien interlands) maken allebei kans om mee te gaan naar het WK in Brazilië. Janmaat sloeg een eerdere aanbieding af.

"De gesprekken zijn stilgelegd, we wachten de zomer af", zegt Van Geel tegen het Algemeen Dagblad. "Bij De Vrij hebben wij al eerder besloten om tot na het WK te wachten", aldus de directeur van Feyenoord.

Van Geel is nog in gesprek met verdediger Terence Kongolo. De jeugdinternational heeft sinds de winterstop een basisplaats onder trainer Ronald Koeman. Kongolo heeft nog een contract voor één jaar. "Hij moet in de toekomst een belangrijke speler worden", besluit Van Geel.

Feyenoord staat met drie wedstrijden voor de boeg op de tweede plaats achter koploper Ajax. De Rotterdammers gaan dit weekend op bezoek bij nummer vijf PSV. Daarna volgen nog duels met SC Cambuur (thuis) en AZ (uit).