FOK! wat een weer... Af en toe zon

Stephan (Stephan5)

Hallo beste mensen! De overgang van het warme naar het koelere weer verliep zeker niet geruisloos. De prachtigste foto's verschenen overal op het web. Helaas mocht niet iedereen meedoen. Opnieuw bleven de droge gebieden in het zuidoosten van ons land grotendeels gespaard. Tegelijkertijd liepen de neerslaghoeveelheden in het (noord)westen weer aardig op. Met name in de nacht kwam het in Noord-Holland tot zware regenval.

Op veel plaatsen viel er méér dan 20 millimeter regen. Uiteindelijk kwam de som in Haarlem zelfs iets boven de 30 millimeter uit. In Limburg viel maar één tot vijf liter water per vierkante meter. 

Gisteren vielen er ook nog een flink aantal buien en sommige gingen gepaard met hagel en hier en daar ook onweer. In Naarden sloeg de bliksem in een huis. In de loop van de middag klaarde het van het westen uit steeds verder op en werd het langzaam wat droger. Het was met maxima van een graad of 11 beduidend koeler.

Vandaag schakelen we weer over op een droog weerbeeld met geregeld zon. Langs de kust wordt het zelfs vrij zonnig, maar in het binnenland gaan zich stapelwolken ontwikkelen die zich onder een inversie gaan uitsmeren. Het kan dan zelfs grotendeels bewolkt worden. Neerslag verwacht ik eigenlijk niet meer, of het moeten drie druppels zijn. Met een graad of 13 is het wel iets zachter. De wind uit een westelijke richting neemt af naar matig.

Nederland

Ik zou graag zien waar jij vandaag uithangt en daarom kun je jouw leukste kiekje mailen naar weer@fok.nl onder vermelding van FOK! wat een weer. Vermeld hierbij tevens je (gebruikers)naam, waar de foto gemaakt is en wat je op dat moment aan het doen was. De leukste foto's plaats ik bij het weerbericht van de dag erop.

Groningen
Tussen alle buien door scheen ook het zonnetje, zoals hier in Groningen bij Nikky.

Shelf
De duisternis overviel ook mij. Prachtig om zo'n wolkenkraag over je heen te krijgen.