[PD] Atlético voert de druk verder op

Frank (franklop)

De Spaanse titelrace blijft razend spannend. Atlético Madrid heeft de druk zaterdagmiddag alvast verder opgevoerd. Villarreal moest buigen in de hoofdstad: 1-0. De Spaanse topploegen maken weinig misstappen en dat geldt zeker ook voor Atlético. Van de 31 eerdere wedstrijden werden er liefst 24 gewonnen en zaterdag kwam daar dus nummer 25 bij.

Het gat met nummer twee FC Barcelona liep daardoor op naar vier punten. De Catalanen komen later op de dag nog in actie. Atlético dankt de zege op Villarreal aan een sterke openingsfase. De thuisploeg legde El Submarino Amarillo haar wil op en kwam al snel aan de leiding. De Villarreal-defensie stond te slapen bij een hoekschop en gunde Raúl García de tijd en ruimte om onbedreigd binnen te koppen.

Na die openingstreffer werd de vermoeidheid aan de zijde van de thuisploeg zichtbaar. Atlético speelde midweeks nog de uiterst belangrijke Champions League-kwartfinale tegen titelconcurrent Barcelona, en had duidelijk last van het drukke programma.

Toch hoefde Atlético lange tijd weinig mogelijkheden toe te staan. De ploeg kreeg via David Villa zelfs de uitgelezen mogelijkheid om de score te verdubbelen, maar de ervaren international had zijn vizier niet op scherp.

In de slotfase drong Villarreal nog aan op de gelijkmaker, en werd nog bijna op haar wenken bediend. Toby Alderweireld, die in de basis mocht beginnen en de hele wedstrijd volmaakte, werkte een voorzet bijna in zijn eigen doel. De voormalige Ajacied en Atlético kwamen echter met de schrik vrij en kunnen achteroverleunend toezien hoe Barcelona en Real Madrid het er vanaf brengen.