[PL] Manchester City klopt onfortuinlijk Southampton

Frank (franklop)

Manchester City heeft in de strijd om de Engelse landstitel drie belangrijke punten gepakt. Southampton werd in het Etihad Stadium met 4-1 aan de kant gezet. De bezoekers kregen nog een extra tegenslag te verwerken door het wegvallen van Jay Rodriguez. De Engels international moest met een ogenschijnlijk zware knieblessure per brancard van het veld.

Dankzij de zege staat Manchester City er nog altijd het beste voor in de Premier League. De ploeg heeft weliswaar een puntje minder dan koploper Liverpool, maar ook een wedstrijd minder gespeeld.

Na benutte strafschoppen van Yaya Touré (1-0) en Rickie Lambert (1-1) sloeg de thuisploeg in de blessuretijd van de eerste helft toe. Samir Nasri scoorde op aangeven van Edin Dzeko, die ten onrechte niet werd teruggefloten wegens buitenspel. Dzeko maakte er nog voor het rustsignaal met een kopbal 3-1 van.

Door de tegentreffers en het pijnlijke verlies van Rodriguez was het verzet van Southampton, de nummer acht van de Premier League, na rust definitief gebroken. Stevan Jovetic bepaalde negen minuten voor tijd de eindstand op 4-1.