Complotdenker klaagt politie aan om foto's Cobain

Harry

Een man die gelooft dat Kurt Cobain in 1994 is vermoord, heeft de politie in Seattle aangeklaagd. De politie gaf vorige week foto's vrij die in het huis van Cobain waren gemaakt, direct nadat hij zelfmoord had gepleegd. Volgens Richard Lee hadden deze foto's veel eerder getoond moeten worden. Dat meldt de digitale Amerikaanse krant Seattle Post-Intelligencer.

De 50-jarige man had direct nadat de foto's van de Nirvana-frontman waren verschenen, gevraagd of hij de kiekjes ook mocht hebben. Volgens hem weigerde de politie dat verzoek. Ook vindt Lee dat een onderzoek moet komen naar welke informatie over de dood van Cobain naar buiten wordt gebracht.

Het is zaterdag precies twintig jaar geleden dat Cobain zichzelf op 27-jarige leeftijd doodschoot. De zanger, die worstelde met meerdere verslavingen, was sinds 1987 de frontman van Nirvana. De band, die wordt gezien als een van de grondleggers van de grunge, bracht drie studioplaten uit en scoorde hits als Smells Like Teen Spirit en Come As You Are.