Botteghin: "Vreemd om tegen PEC te scoren"

Pino112

Eric Botteghin bezorgde FC Groningen vrijdagavond drie punten tegen PEC Zwolle, de oude club van de Braziliaanse verdediger. De centrale verdediger van Groningen kopte na zeventig minuten raak tegen de club waar hij tussen 2007 en 2011 onder contract stond. Hij vierde zijn winnende treffer uit respect voor zijn oude werkgever ingetogen.

"Het is een beetje vreemd om tegen mijn oude club te scoren", zei Botteghin na afloop tegenover de camera van FOX Sports. "Ik voel me hier thuis en heb hier geweldige jaren beleefd. Maar ik ben natuurlijk wel blij met mijn goal. Ik weet ook niet waarom ik zo vrij stond. Het voetbal was bij ons inderdaad niet zo goed, maar we hebben wel keihard gewerkt. Dat is wat ons de punten heeft gebracht", aldus Botteghin.

PEC-trainer Ron Jans baalde flink van de nederlaag. Met name de manier waarop Groningen scoorde was volgens Jans onnodig. "Wéér krijgen we een goal tegen bij een standaardsituatie. Dat is al de tiende keer dat ons dat dit seizoen gebeurt. We wijzen de spelers er steeds op, we trainen er op, maar het is blijkbaar allemaal niet voldoende."

"Nadat de bal wordt weggewerkt zijn we de kluts een beetje kwijt. Botteghin stond helemaal vrij toen de bal terugkwam. Maikel van der Werff had bij Botteghin moeten staan", aldus Jans tegen de NOS. "Dit was niet nodig geweest. We hebben zelf gedomineerd, misschien te weinig gecreëerd, maar het is zó vervelend: het is elke keer hetzelfde verhaal."


Het doelpunt van Botteghin (l) tegen zijn oude club (PRO SHOTS/Peter Lous)