Schöne: "Mijn contract komt op de tweede plaats"

heywoodu

Lasse Schöne heeft geen haast met een eventuele contractverlenging. De Deense aanvaller zou echter wel graag in Amsterdam willen blijven. Schöne is met name dit seizoen bijzonder belangrijk voor het team van Frank de Boer. Toch kreeg hij nog geen nieuwe aanbieding voorgeschoteld.

Zijn contract loopt af in 2015. "Natuurlijk sta ik open voor contractverlenging", zegt hij in De Telegraaf. "Maar het gaat nu even niet om mij. We staan voor een heel belangrijke periode, waarin we twee prijzen kunnen winnen. Mijn contract komt op de tweede plaats. Wat er na de kampioensschaal en beker komt, zie ik wel."

De 27-jarige Deen wordt door De Boer vaak ingezet als buitenspeler. Hij heeft het op die positie en bij Ajax goed naar zijn zin en denkt dan ook niet aan een vertrek "Het spel van Ajax is mij op het lijf geschreven. Ik houd van voetbal en positiespel en dat doen we hier tot in het extreme. Ik weet dat ik niet de kwaliteit heb om in de top van de Bundesliga of de Premier League te spelen. Ik moet ergens zitten waar ik me goed voel. Dat is nu zeker het geval. Ik ga nooit met mijn familie in een woestijn wonen. Geld is geen drijfveer, alleen het voetbal."

Thulani Serero zit in hetzelfde schuitje als Schöne. De Boer hoopt in ieder geval dat het tweetal blijft. "Dan komt het moment nabij dat we gaan praten. Marc krijgt het nog druk", aldus De Boer tegen NUsport. De trainer van de Amsterdammers verwacht dat Daley Blind ook volgend seizoen nog Ajacied is. "Al weet je het nooit met het WK nog op komst."