Vilhena: "Prijzen winnen met Feyenoord"

Maarten (rubbereend)

Tonny Vilhena is een vaste waarde in het elftal van Feyenoord. Na de winterstop steekt de middenvelder in een blakende vorm en denkt hij stiekem aan het WK. De pas 19-jarige Vilhena speelde al zeventig wedstrijden voor Feyenoord.

De ene wedstrijd was beter dan de andere. Vlak voor de winterstop leek er zand in de motor gekomen bij Vilhena. "Ik had geen idee waar het aan lag, ik was zoekende", zegt hij in gesprek met het Algemeen Dagblad.

"Ik kon soms mijn energie niet voldoende kwijt", gaat Vilhena verder. "Ik ben niet snel tevreden, dus dat vrat wel aan mij. De winterstop kwam dit seizoen ook echt op het juiste moment. Heb even gas teruggenomen en al snel voelde ik mij weer fris."

Dat Vilhena zich weer goed voelt is te zien op het veld. Samen met Jordy Clasie en Lex Immers vormt hij het middenveld en is hij de laatste tijd belangrijk voor het team. De afgelopen weken was hij trefzeker tegen Go Ahead Eagles en FC Groningen. Met zijn goede vorm heeft hij in ieder geval Ronald de Boer en Willem van Hanegem al overtuigd. De twee oud-voetballers zouden Vilhena meenemen naar het WK. "Oranje en het WK is een droom voor mij. Dat zij mij als vervanger noemen, werkt motiverend."

"Maar ik moet bij Feyenoord eerst het seizoen op een sterke manier afsluiten. Met een tweede plek", besluit de realistische Vilhena. "Daarna zien we wel. Het draait nu lekker. Ik ben voorlopig ook niet van plan om te vertrekken bij Feyenoord. Met deze club wil ik de komende jaren prijzen winnen."