Nederlandse vrouwen halen cut op eerste major

heywoodu

Golfsters Christel Boeljonen Dewi-Claire Schreefel hebben tijdens de eerste major van het jaar, het Kraft Nabisco Championship, allebei de cut van de beste zeventig speelsters gehaald. Voor Schreefel scheelde het bijzonder weinig. Halverwege staat ze op de gedeeld zeventigste plek en dus mocht ze met de hakken over de sloot het weekend in.

Vooral een double bogey op de dertiende hole kwam Schreefel bijna heel duur te staan. Ze wist zich redelijk te herstellen en kwam uiteindelijk met een totaalscore van vijf slagen boven par binnen.

Boeljon heeft nog kans op een plek bij de beste twintig. De geboren Beverwijkse kende een stabiele ronde met slechts twee holes waarin ze geen par scoorde. Met zowel een bogey als een birdie kwam ze echter alsnog uit op par. Na twee rondes staat ze daar één slag boven wat goed is voor de gedeeld 36e plek.

De Zuid-Koreaanse Se-Ri Pak, winnares van vijf majors, gaat met een score van zeven onder par aan de leiding. Die moet ze wel delen met de pas negentienjarige Lexi Thompson. De Amerikaanse kende een fenomenale ronde met liefst acht birdies en een totaalscore van acht onder par.