[Bundesliga] Cruciale zege Van der Vaart en HSV

heywoodu

Rafael van der Vaart heeft met Hamburger SV een broodnodige zege in de strijd tegen degradatie geboekt. De Noord-Duitse club won vrijdag in eigen stadion met 2-1 van Bayer Leverkusen. Heiko Westermann tekende acht minuten voor tijd met een schitterende volley voor de winnende goal. Aanvoerder Van der Vaart leverde de assist bij het openingsdoelpunt van Hakan Calhanoglu en werd na 68 minuten vervangen.

De 1-0 van Calhanoglu kwam al na vier minuten op het scorebord. Na een klein uur spelen viel de 1-1 van Julian Brandt na een grove blunder van doelman René Adler.

Uiteindelijk zorgde Westermann toch voor een driepunter voor HSV. De mee opgekomen verdediger schoot een voorzet vanaf de rechterkant van een meter of vijftien snoeihard tegen de touwen. In de blessuretijd herstelde Adler zich van zijn blunder en voorkwam hij met een katachtige reflex de 2-2.

Door de zege steeg HSV van de voorlaatste naar de veilige vijftiende plek, maar het verschil met de degradatieplaatsen is minimaal. Leverkusen blijft ondanks de nederlaag vierde, maar kan dit weekeinde gepasseerd worden door VfL Wolfsburg en Borussia Mönchengladbach.