FOK! wat een weer... Geregeld zon

Stephan (Stephan5)

Goedemorgen! Met de buien viel het gisteren wel mee. De vele bewolking hield een sterke stijging van de temperatuur tegen, maar laten we eerlijk zijn, het is nog erg vroeg voor convectieve buien. Boven Duitsland was de luchtdruk lager, maar ook daar ontstonden er maar een paar buien. Mogelijk dat enkele daarvan de afgelopen nacht de oostelijke helft nog net hebben bereikt.

Ondertussen trekt er vanuit het zuidwesten een rug van hogedruk over ons land, dus de droge gebieden van ons land lijken het nog steeds droog te houden. Hier in Haarlem ligt de neerslaghoeveelheid rond normaal na een zeer natte winter. We beginnen de dag met enkele mistbanken en in het oosten nog met veel bewolking. Daar kan ook nog wat laatste regen uit vallen. In het westen schijnt de zon al vroeg en deze opklaringen breiden zich dan verder over het land uit. Vanmiddag is het dan op de meeste plaatsen heel aardig weer.

De hoogste temperaturen zijn we nu wel kwijt, maar met 12 tot 18 graden is het nog steeds vrij zacht. Er staat maar een zwakke tot matige westelijke wind.

Morgen zullen we de zon helaas wat minder vaak zien en het begint ernaar uit te zien dat het zelfs een helemaal bewolkte dag gaat worden. Op een spatje motregen na, lijkt het wel overwegend droog te blijven. Met maxima van 18 graden is het nog steeds zacht. De echte afkoeling volgt pas dinsdag.

Nederland

Ik zou graag zien waar jij vandaag uithangt en daarom kun je jouw leukste kiekje mailen naar weer@fok.nl onder vermelding van FOK! wat een weer. Vermeld hierbij tevens je (gebruikers)naam, waar de foto gemaakt is en wat je op dat moment aan het doen was. De leukste foto's plaats ik bij het weerbericht van de dag erop.

MistMa
Marieke maakte de afgelopen week een paar verschillende foto's in de omgeving van Utrecht en Dronten.

Bui1
We zien de mist, maar ook een bui en...

ZOn
...een mooie zonsondergang.