Nederlandse film wint prijs in Zwitserland

Vincent (vinnypassy)

De Nederlandse speelfilm 48 Minuten heeft in Zwitserland de derde prijs gewonnen op het Viewster Online Film Fest. De film met Pamela Teves, William Spaaij en Jörgen Raymann won tienduizend euro. Viewster is een van de grootste online videodiensten van Europa.

48 Minuten gaat over een nogal onconventionele therapeut, de rol van Teves, die vier cliënten ontvangt voor een therapiesessie. Gaande de film, die 88 minuten duurt, blijkt dat de cliënten nog 348 minuten te leven hebben en dat de therapeut hen helpt hier vrede mee te krijgen. Hierna maken ze keuzes die ze anders nooit hadden gemaakt.

De productie kostte slechts vijfduizend euro. De makers hebben aangegeven het prijzengeld te willen besteden aan het maken van nieuwe films.

Het was voor het eerst dat Viewster de competitie organiseerde. In totaal waren 84 films in de race. Gebruikers van Viewster konden hun top tien samenstellen, waar een vakjury de drie winnaars uit koos.

48 Minuten werd vorig jaar gemaakt als vervolg op het 48 Hour Film Project, waarin binnen twee dagen een hele film wordt geproduceerd. Voor 48 Minuten kreeg een crew van zes regisseurs en een grote groep acteurs en scenaristen een enkele regel tekst voor een scenario en 48 dagen, voorafgaand aan het Nederlands Film Festival.


Nederlandse film wint prijs in Zwitserland (Foto: Novum)