De Boer: "Moet ik Messi iets bijbrengen?"

heywoodu

Frank de Boer hoopt zondagmiddag of anders volgende week met Ajax de vierde landstitel op rij te winnen. Over de toekomst van De Boer wordt druk gespeculeerd. Hij wordt gelinkt aan FC Barcelona en Liverpool, maar de coach van Ajax ziet nog voldoende perspectieven om in Amsterdam te blijven.

"Kampioen worden verveelt niet en opleiden en selecteren blijft hartstikke leuk", zegt De Boer tegen het ANP. De voormalig speler van FC Barcelona loopt niet direct warm voor een aanbieding vanuit Camp Nou.

"Denk je nu echt dat ik spelers als Messi, Neymar, Iniesta, Xavi of Alves nog iets kan bijbrengen? Bij zo'n club ben je meer een people manager", aldus De Boer. "Dan was het leuker geweest om in te gaan op een aanbod van Liverpool, want daar viel winst te boeken. Kijk maar waar Brendan Rodgers nu met die club staat."

De succestrainer van Ajax liet onlangs doorschemeren graag ervaren oud-Ajacieden als Rafael van der Vaart en Wesley Sneijder terug te willen halen. Ervaring kan het huidige team volgens De Boer verder helpen. De oud-international beseft echter dat de positie van Ajax op de transfermarkt niet heel sterk is.

"Je moet ook een beetje geluk hebben. Tonny Bruins Slot wees ons ook op Olivier Giroud toen hij nog bij Montpellier voetbalde. Hij had Xherdan Shaqiri ook al snel in de gaten. Maar als die jongens dan toevallig een paar weken vaak scoren, dan staan Arsenal en Bayern München op de stoep. Dan ben je kansloos", aldus De Boer tegen FOX Sports.

Ajax zal niet meer bedragen van zestien miljoen euro uitgeven aan spelers. Dat was de transfersom die de Amsterdammers in het verleden overmaakten naar sc Heerenveen voor Miralem Sulejmani. "Dat is echt belachelijk. En buitenlandse toppers willen niet naar Ajax. Hoeveel we ook willen uitgeven", besluit De Boer.