Sutil racet zonder drinkfles in Bahrein

Peterselieman

Sauber-coureur Adrian Sutil zal dit weekend tijdens de Grand Prix van Bahrein geen gebruik maken van een drinkfles. De Duitser neemt het risico om uit te drogen, maar heeft dat liever dan dat zijn bolide een kilo zwaarder is. Hij wil een statement maken omdat het gevaarpunt bereikt dreigt te worden.

Van Formule 1-coureurs wordt steeds meer verlangd dat ze zo licht mogelijk zijn, omdat elke kilogram telt. Bijna iedere coureur is ondertussen wel op dieet geweest om zo licht mogelijk te worden. Sutil gooit nu een nieuw wapen in de strijd. "Geen drinkflesje is een van de maatregelen die we getroffen hebben. Dat betekent voor Bahrein zondag anderhalf uur zonder drinken. Normaal gesproken ga je op pad met een liter water, of in Maleisië met 1,5 liter. In mijn geval heb je het over 300 tot 400 gram. En dat is veel in mijn situatie. Leeg is het flesje bovendien ook nog een halve kilo."

Gewicht is een heikel punt geworden en dat stoort Sutil die tot de langere en zwaardere rijders behoort. "De lichtere coureurs blokkeren elke verandering die we door willen voeren, ze hebben daar problemen mee. Ik vind het oneerlijk. Ik zou niet willen winnen van een rijder die 20 kilo zwaarder is dan ik. Als ik dan een tiende sneller ben in de kwalificatie, dan is dat niet de waarheid. Die ander heeft dan meer uit zijn auto gehaald, dat is dan de waarheid."