De Vrij ziet kans: "Voelt als beste periode"

heywoodu

Stefan de Vrij hoopt het seizoen met Feyenoord goed af te sluiten en daarna met Oranje naar het WK te gaan. De verdediger merkt dat zijn vorm groeiende is. De Vrij (22) is met Feyenoord bezig aan een goede reeks. De Rotterdammers wonnen de laatste drie competitieduels op rij en staan inmiddels stevig op de tweede plaats.

De Vrij merkt dat zijn vorm richting het einde van het seizoen ook groeiende is. "Dit voelt als de beste periode van mijn seizoen", zegt hij tegen het Algemeen Dagblad. Feyenoord staat tweede op acht punten van Ajax. De titelrace lijkt beslist met vier wedstrijden te gaan.

"Natuurlijk speelt in ons achterhoofd nog wel dat wij dit seizoen te vaak onnodig punten lieten liggen", aldus De Vrij. "We verloren in de laatste minuut van PEC en RKC en verspeelden de zege tegen FC Twente."

"Maar het heeft geen zin daar in te blijven hangen, we moeten de tweede plek veiligstellen. Al zal die niet zo uitgelaten worden gevierd als twee seizoenen geleden. We waren daarvoor als tiende geëindigd en niemand verwachtte iets van ons. Nu was er een bepaald verwachtingspatroon", vervolgt de verdediger.

De Vrij verloor dit seizoen zijn aanvoerdersband bij Feyenoord, onder meer nadat bekend werd dat hij voor zichzelf trainde. Dat leverde kritiek op van trainer Ronald Koeman. "Die kritiek was nieuw, zeker de hoeveelheid. Maar ik heb het idee dat mijn prestaties dit seizoen een stijgende lijn vertonen. Ik begon slecht, maar heb mij hersteld. Zeker na de winterstop speel ik constant. Die waardering met deze schaal, ik ben er blij mee."

De negenvoudig international hoopt mee te gaan naar het WK. De Vrij ontbrak in maart tegen Frankrijk. "Over Oranje praten heeft geen zin. Alles wat ik kan doen, is presteren bij Feyenoord. Het is allemaal speculeren", aldus de mandekker, die nog een contract heeft tot medio 2015. "Er zijn geen gesprekken, eerst maken wij het seizoen af. Die tweede plek pakken, dan kijken we verder. Klinkt simpel, maar zo staat 't ervoor."