Williams biedt Massa, Bottas en fans excuses aan

Peterselieman

Williams-teambaas Claire Williams heeft coureur Felipe Massa en Valtteri Bottas en de fans excuses aangeboden voor de controverse in de slotronden van de Grand Prix van Maleisië. Massa kreeg de opdracht om te wijken voor Bottas in de jacht op Jenson Button, maar de Braziliaan weigerde dat.

"We willen aan de fans excuses aanbieden, omdat we hier niet op de beste manier voor de dag zijn gekomen. Het was teleurstellend voor de mensen die Williams volgen en verwachten dat onze coureurs mogen racen en vechten voor zaken en hen dan zo laten zakken. We willen niet dat de zaken zo lopen. We hebben de situatie voor geen van onze coureurs goed ingeschat, dus daarvoor hebben we hen excuses aangeboden. Dat was het beste dat we konden doen."

Williams zegt dat het hele team bij elkaar heeft gezeten en dat de kwestie uitgesproken is. Toch sluit ze teamorders, mocht daar aanleiding voor zijn, in de toekomst niet uit, maar voor nu zullen Massa en Bottas vrij zijn om te racen. "Het doel is zoveel mogelijk punten te scoren en ons coureurs op de baan laten racen."