De Boer: "Eerste fase was best goed"

heywoodu

Frank de Boer kwam woensdag met Ajax weer iets dichterbij de landstitel dankzij een 0-2 zege bij RKC Waalwijk. Met name over de openingsfase, toen de Amsterdammers beide goals maakten, was de coach tevreden.

"De uitslag had hoger kunnen zijn, maar de eerste 35 minuten waren eigenlijk best goed", zei De Boer voor de camera's van FOX Sports. "We vonden steeds de vrije man. We komen op 2-0 en dat was helemaal niet makkelijk op dit veld. Dat was droog en hobbelig. Dat is in ons nadeel, als je positiespel wil spelen."

Ajax nam in het eerste half uur de leiding door doelpunten van Joël Veltman en Davy Klaassen. Daarna zag De Boer hoe zijn ploeg in niveau wat terugzakte. "We werden slordig en zetten minder druk. Zij werden dreigend, daar was ik teleurgesteld over."

"Dat moet je niet laten gebeuren, zeker vandaag niet. Na de rust is er weinig aan de hand, al moet je wel drie goals meer maken." Ajax staat na 30 duels op 65 punten. Met nog vier wedstrijden te gaan heeft de landskampioen acht punten voorsprong op nummer twee Feyenoord.