Barcelona in beroep tegen transferstraf

heywoodu

FC Barcelona heeft woensdagavond aangekondigd in beroep te gaan tegen de straf van de FIFA om een jaar lang geen spelers te mogen contracteren. FIFA-reglementen schrijven voor dat spelers onder de achttien jaar alleen een internationale transfer mogen maken als een speciale commissie toestemming heeft gegeven.

Volgens de mondiale voetbalbond heeft Barcelona tussen 2009 en 2013 echter tien jonge spelers gehaald, waarbij de regels zijn overtreden. Barça mag daarom komende zomer en in januari 2015 geen versterkingen halen.

In een officieel statement meldt Barcelona dat de club bij de FIFA, en desnoods ook bij sporttribunaal CAS, de straf zal aanvechten. De Catalanen hopen daarbij dat ze nog steeds nieuwe spelers mogen halen terwijl die beroepszaak nog loopt. Door de straf is het nog onduidelijk of Alen Halilovic en Marc-André Ter Stegen komende zomer naar Camp Nou kunnen komen.

Barcelona verweert zich door te stellen dat de club zich inzet om jongeren te helpen met hun ontwikkeling op voetbalgebied, maar ook daarbuiten. De Spaanse kampioen benadrukt dat er geen burgerrechten zouden zijn verbroken, omdat de jonge spelers legaal in Spanje woonachtig zijn.

Bovendien stelt Barça dat sommige spelers die tegen de FIFA-regels gehaald zouden zijn, wel door de Catalaanse voetbalfederatie zijn opgeroepen om mee te doen in regionale toernooien. Daardoor zijn die spelers volgens de club normale burgers uit de regio.