[vid] Wu-Tang brengt 1 exemplaar nieuwe cd uit

Danny

Wu-Tang Clan brengt binnenkort zijn enige exemplaar van de plaat Once Upon a Time in Shaolin uit, maar krijgt nu al miljoenen aangeboden voor het schijfje. "Er is twee miljoen dollar geboden en gisteren bood iemand vijf miljoen dollar", zegt rapper RZA in het Amerikaanse muziekblad Billboard.

"Vijf miljoen is het hoogste bod tot nu toe. Ik weet niet hoe we het kunnen meten, maar het geeft weer dat wat we doen door sommigen wordt begrepen", vervolgt RZA. De hiphopgroep brengt het album, waar 31 nummers op staan, eenmalig uit alsof het een kunstwerk is. Het is de bedoeling dat de plaat over de hele wereld wordt geëxposeerd en daarna wordt geveild.

De 44-jarige rapper zegt dat het idee om slechts een exemplaar van Wu-Tangs zesde studioplaat uit te brengen, veel positieve reacties krijgt. "Veel mensen uit mijn vakgebied, die het ook goed doen in de film- en muziekindustrie hebben me veel mooie berichten gestuurd. Het is erg positief allemaal."

De hiphopgroep kondigde vorige week aan dat de plaat maar een keer uitkomt. "Het belangrijkste dat we willen laten zien is dat muziek wordt gezien en wordt behandeld als kunst", zegt RZA nu. "Als iets schaars is, dan is het schaars. Je kunt er niet nog een krijgen."

Binnenkort zal de cd echter waarschijnlijk gewoon via torrents, usenet en youtube te downloaden zijn.

It's Wu Motherfuckers!