[Upd] Don't fuck with wijkagent!

Danny

Don't fuck with the wijkagent. Niet kutten met Schutten. Deze oom agent uit Hengelo heeft een nieuw dienstwapen 'voor de rest van zijn loopbaan' en maakt er en-passent even een 'beloftetweet' over.

Inmiddels heeft deze diender zijn tweet verwijderd, maar gelukkig vonden wij in de submit een mooi spiegeltje.

Update 19:30

De agent is door zijn korpschef op het matje geroepen. De chef noemt de tweet 'ongepast' aldus BNR Nieuwsradio (audiofragment).

Update 20:45

De korpsleiding laat in een verklaring weten: "Dit is niet de wijze waarop wij met ons geweldsmonopolie willen omgaan en ook niet zoals we willen communiceren. Volgens hem is het probleem 'het samenspel' tussen de foto van het wapen en de opmerking die de wijkagent erbij plaatste. "Veel wijkagenten twitteren en in de meeste gevallen gaat dat heel goed. Wat dat betreft is dit ook een leermoment", zegt de woordvoerder.

De 58-jarige wijkagent liet eerder aan het NRC weten dat de tweet 'grappig' was bedoeld. "Mensen die me kennen, weten dat het niet serieus is. Ik wil zeggen: 'pas op, neem me serieus', maar wel met een knipoog (want anders piew ik je tussen je ogen - red.)"