Star Wars-geruchten duiden op een terugkeer naar Tatooine

Peter Breuls

De opnames voor Star Wars Episode 7 beginnen over anderhalve maand, zo meldt Cinema Blend ons. En de eerste opnamelocatie is ook al bekend: Marokko, met mogelijk ook opnames in Tunesië. Dit doet het vermoeden rijzen dat Tatooine opnieuw bezocht wordt.

Tatooine, de thuisplaneet van Anakin en Luke Skywalker, is te zien geweest in alle eerdere Star Wars-films, op The Empire Strikes Back na. Scènes hiervoor zijn voornamelijk opgenomen in delen van Afrika waar grote zandvlakten te vinden zijn, wat overeenkomt met hoe de planeet bekend staat. Sommige sets in Tunesië zijn nooit afgebroken, en zijn ook na jaren van verval, nog monumenten van wat daar ooit heeft plaatsgevonden.

Het idee dat de productie terugkeert naar de planeet doet stof opwaaien in speculatieland. Zou een oudere Luke Skywalker (Mark Hamill) een teruggetrokken leven leiden op zijn thuisplaneet? Krijgen we andere leden van de Skywalker-familie te zien?

Andere geruchten gaan over nieuwe, officiële details over de film, zoals de cast, of de titel. Deze geruchten beweren dat 4 mei een datum is om naar uit te kijken, mede vanwege zijn bijzondere positie in het Star Wars-fandom ("May the 4th be with you") en de ligging vlakbij de start van productie. Wat in ieder geval te verwachten is, is dat tegen die tijd in ieder geval iets bekend is; het is immers bijna onmogelijk om een dergelijke grote film op te nemen zonder dat er informatie uitlekt.