Modolo wint tweede etappe Driedaagse De Panne

heywoodu

Sacha Modolo heeft woensdag de tweede etappe in de Driedaagse De Panne-Koksijde gewonnen. Na 206 kilometer tussen Zottegem en Oostduinkerke bleef de Italiaan van Lampre-Merida de Fransman Arnaud Démare (FDJ) en de Noor Alexander Kristoff (Katusha) voor. Giant-Shimano-sprinter Marcel Kittel raakte ingesloten door de slingerende sprint van Modolo en kwam er niet aan te pas. De Duitser werd achtste.

Gert Steegmans (Omega Pharma-Quick-Step) lost Peter Sagan af als leider in het klassement. Sagans ploegmaat Oscar Gatto staat op een tel van de Belg tweede. Kenneth van Bilsen (Topsport Vlaanderen-Baloise) staat derde op drie seconden. Steegmans ploeggenoot Niki Terpstra is op vijf seconden vierde.

Terpstra was woensdag de hele dag in de aanval. In de slotfase van de koers was hij met ploegmaat Guillaume van Keirsbulck en Gatto op avontuur. De drie hadden een maximale voorsprong van bijna een halve minuut, maar op drie kilometer voor de meet werden de Assendelfter en de zijnen ingelopen.

Donderdag volgen twee etappes in de rittenkoers. In de ochtend wordt een rit in lijn van 106 kilometer met start en finish in De Panne gereden. 's Middags is de Belgische kustplaats ook het decor van de afsluitende vijftien kilometer lange tijdrit.