Carrick: "Gelijkspel was onnodig"

heywoodu

Michael Carrick vindt dat Manchester United de voorsprong had moeten behouden tegen Bayern München. In de kwartfinale van de Champions League kwam United tegen de verwachtingen in op een 1-0 voorsprong dankzij een doelpunt van Nemanja Vidic. Bayern, een van de grote favorieten voor de winst van het prestigieuze Europese toernooi, kwam later terug in de wedstrijd door een goal van Bastian Schweinsteiger.

Doordat Bayern een uitdoelpunt maakte, gaan de Duitsers nu toch met een goed gevoel richting de return. Iets waar Carrick juist niet op zat te wachten. "Deze situatie is duidelijk niet waar we in wilden belanden, al is een gelijkspel ook geen slecht resultaat", zegt hij op de officiële website van United.

"We zijn nog steeds in de race. Het werkte voor ons frustrerend dat Bayern onnodig op gelijke hoogte kon komen. Desalniettemin hebben we vertrouwen getankt. We wisten dat het verre van makkelijk zou worden tegen Bayern, dus wat dat betreft kunnen we eigenlijk alleen maar blij zijn met een remise."

De return vindt plaats op 9 april. Bayern moet het dan stellen zonder Schweinsteiger. De Duitse middenvelder beging in de negentigste minuut een overtreding op Wayne Rooney en ontving zijn tweede gele kaart.

"We zijn zeker niet weggespeeld. Nu wordt het zaak dat we in de return op ons best zijn", stelt Carrick. "We moeten er met z'n allen volledig in geloven. Dan weet ik zeker dat we een goede kans hebben om Bayern te verslaan."