Maar tweeënhalf jaar cel voor zware molestatie

Harry

Een 29-jarige man uit Arnhem moet tweeënhalf jaar de gevangenis in voor het zwaar mishandelen en bedreigen van een man uit Driel. Dat heeft de rechtbank in Arnhem woensdag bepaald. De man stuurde onder meer een knokploeg op het slachtoffer af, ontvoerde hem en zette een doorgeladen pistool tegen zijn hoofd.

De incidenten speelden zich af tussen vorig jaar juni en september. De verdachte drong onder meer met de knokploeg de woning van het slachtoffer binnen. De man werd naar buiten gesleurd en zwaar toegetakeld.

Toen het slachtoffer aangifte deed werden de man en zijn directe omgeving wekenlang lastiggevallen door de verdachte en zijn maten. Hem werd duidelijk gemaakt dat hij grote problemen zou krijgen als hij de naam van Arnhemmer tegen de politie zou zeggen.

De zaak liep verder uit de hand toen het slachtoffer in september in een auto naar een bos in Oosterbeek werd gevoerd. Hij kreeg een pistool tegen zijn hoofd gezet en later in zijn mond gedrukt.

Een tweede betrokkene kreeg van de Arnhemse rechters twee jaar cel. De 23-jarige man werd tevens veroordeeld voor wapenbezit en een tweede mishandeling.